Перші сходинки...

Головна » 2019 » Вересень » 29 » 1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку
19:25
1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років.

Мої бабусі цього року святкували свій 88-й рік від дня народження. Не повірите, народилися в один день і один рік - 12 серпня 1931 року. І ім'я носять одне - Ніна, воно походить від старого слов'янського слова Ninati, що означає "мрія".

Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки - те, на що здатна літня людина, рідко може зробити більш молодий. І мова зовсім не про сили й енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння, наполегливість і здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.
У наймудрішій книзі на землі Біблії говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Тому, шановні батьки, у такий день неодмінно слід звернути і зосередити свою та увагу дітей на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління.
 
 
Наше цивілізоване суспільство - це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. То ж давайте привітаємо в цей день своїх рідних і близьких, знайомих і сусідів - усіх людей похилого віку - зі святом!
Переглядів: 229 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0