Перші сходинки...

Головна » 2019 » Грудень » 3 » До уваги учнів і батьків! Сьогодні мусимо "зробити подарунок власними руками"...
07:09
До уваги учнів і батьків! Сьогодні мусимо "зробити подарунок власними руками"...
Коли вже Новий Рік? Швидше б Різдво… Діти з нетерпінням чекають на свята, втім як і дорослі. Починаємо готувати подарунки до свят...
 
Щоб кожний день нагадував про наближення Різдва, на початку 19 століття винайшли різдвяний адвент календар. У ньому знайдеться і завдання на кожен день, і подарунок за його виконання. Про те, як зробити адвент календар своїми руками і що туди покласти, читайте ТУТ.

 5 порад для створення адвент календаря власними руками

1. Обирайте варіант під силу, зробіть те, на що вистачить часу і енергії.
2. Повинна бути таємниця. Якщо з кишень будуть виглядати цукерки – де тут інтерес і передчуття сюрпризу? Обов’язково упакуйте і завдання, і солодощі. Процес розгортання точно принесе задоволення всім.
3. Бажання творити чудеса. Не кажіть, що у вас немає фантазії, таланту і здібностей до виготовлення такого виробу, як адвент календар. У вас є бажання – і це головне. Візьміть прості білі конверти, за допомогою стрічок чи тримачів зафіксуйте на основі і все. Цифри напишіть фломастером в колір стрічок.
4. Придумайте місце. Нехай календар буде на видному місті і нагадує про те, що свято наближається.
5. Робіть для всієї родини. Розмістивши в ньому завдання для спільного виконання усією сім'єю, ви зробите справжнє диво, оскільки навчите ділитися. Ділитися не тільки солодощами, а й радістю від здійснення спільних справ. Тільки солодощів покладіть вже вдосталь.
 
 Як виготовити адвент календар?
Прості однотонні конверти, фломастер для написання цифр і основа для розміщення конвертів (папір або картон) – ось все, що потрібно для виготовлення календаря. Написані від руки чи надруковані завдання для адвент календаря вкладіть всередину, як і подаруночки. Ще одна порада, можна самі конверти приклеїти на основу, а можна тільки тримачі для них (прищіпки). Тоді розкривання конверта стане окремим святом.
Ще один варіант. Візьмемо непрозорі паперові пакети і різноманітний декор – вирізані з картону ялинки, кульки, зірочки. Закрити пакети можна за допомогою прищіпок, скріпок, стрічок і навіть скотча. Пакети можна просто розставити на полиці в дитячій, а можна зробити цілу інсталяцію з використанням шишок, гілок та іншого новорічного декору.
Склянки, стаканчики з кришкою, без кришки, упаковки з-під йогурту – все піде в хід. Потрібні однотипні упаковки і все, що допоможе стати їм більш святковими і новорічними – маленькі іграшки, шишки, горіхи. Посилено декоруємо це все стрічками, вирізаними з картону фігурками і наповнюємо. Якщо у ємності кришки немає, то є два варіанти вирішення питання: упакувати те, що кладемо в склянку або заклеїти отвір  папером,що легко проривається.
Що покласти в адвент календар
 
солодощі
невеликі подарунки
вірші та пісеньки про зиму, святого Миколая, Різдво, колядки, щедрівки.
завдання для дітей і дорослих (приклади таких завдань дивіться далі)
 
Класти в кишені адвент календаря найкраще солодощі та смакоту, які люблять діти. Не потрібна величезна шоколадка щовечора – досить і однієї цукерки, печива. Якщо дітей більше, то на один день кладіть всім однакові солодощі. Це правило діє незалежно від того, чи зробили Ви для кожної дитини свій календар, чи один для всієї родини.
Солодощі можна замінити на невеликі подарунки, які також можуть стати помічниками у виконанні завдань. Це можуть бути олівці, фломастери, пластилін, набори для творчості, пензлі і фарби, штампи, наклейки, набір картону чи кольорового паперу, повітряні кульки, мильні бульбашки.
Також в календар можна покласти вірші про зиму і свята, пісеньки. Але найцікавіший варіант виходить, якщо в кожну клітинку адвент календаря ви покладете по невеличкій розвазі-завдання. Діти з нетерпінням чекають, яке ж завдання-сюрприз буде в наступній комірці, а спільне їх виконання обов’язково принесе радість та втіху.
Для дорослих і дітей за виконанням завдань з адвент календаря пройдуть всі родинні вечори в грудні. Для малечі багато завдань не потрібно – вистачить і 10. Вибирайте за віком і розставляйте через 2-3 дні.
Завдання для адвент календаря
 
Порядок завдань умовний, ви самі підберете в яку кишеньку яке завдання покласти. Складні завдання для адвент календаря ставте на вихідні – щоб був час допомогти у виконанні. Завдання можна адресувати всім членам сім’ї.
1. Написати листа  Святому Миколаю.
2. Виготовити святковий декор.
3. Виготовити листівки своїми руками для бабусь і дідусів.
4. Намалювати зиму.
5. Вирізати з паперу сніжинки.
6. Прикрасити вікна в кімнаті.
7. Дізнатися як святкували 
зимові свята твої бабусі і дідусі.
8. Дізнатися про традиції святкування в країнах, які межують з твоєю.
9. Вивчити вірш про Святого Миколая.
10. Переглянути мультфільм на Різдвяну  тему.
11. Зробити годівницю для птахів і повісити її поруч з вікнами свого будинку.
12. Виготовити гірлянду для прикраси ялинки ( для якої красуні – Вам вирішувати).
13. Допомогти мамі пекти печиво до свят.
1
4. Намалювати добрі справи, які ти сьогодні зробив.
15. Зробити аплікацію на новорічну тематику.
16. Упакувати подарунки для найближчих.
17. Вивчити пісеньку або віршик про зиму.
18. Допомогти прикрасити ялинку.
19. Зустрічаємо День Святого Миколая.
20. Прочитати новорічну історію.
2
1. Підготувати невеликі подарунки для друзів.
22. Зробити ялинку з підручних матеріалів (з пластиліну, картону, лего).
23. Намалювати на снігу ангела.
24. Пограти в сніжки.
25. Скласти історію про Різдвяне диво.
26. Зліпити Сніговика зі снігу і розмалювати акварельними фарбами.
27. Подивитися кіно про Різдво.

  Бажаю вам родинного відпочинку і гарних свят!
За бажанням можемо разом створити адвент кадендар класу...
Результат пошуку зображень за запитом подарунок своїми руками до дня святого миколая адвенткалендар
Діти із задоволенням кожного ранку під час ранкового кола виконають ту чи іншу вправу, яку ми разом з вами, шановні батьки, їм придумаємо ;-)
За матеріалами: http://dnz14.rv.ua/parents/V-ochikuvanni-svyata-Yak-zrobiti-advent-kalendar-vlasnimi-rukami
Переглядів: 125 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0