Перші сходинки...

Головна » 2019 » Грудень » 8 » 8 грудня, неділя - День благодійності
07:11
8 грудня, неділя - День благодійності

Сьогодні варто ще раз замислитися над тим, як важливо допомагати не лише своїм рідним, а й просто тим, хто потрапив у складну життєву ситуацію.

 

День благотворительности в украине - фото

 

Як провести День благодійності?

Хоча творити добрі справи потрібно незалежно від дати у календарі, свято зайвий раз нагадує про необхідність залишатися чуйним і турбуватися про долю ближнього. Нехай поодинці кожен з нас і не має в своєму розпорядженні достатньо часу, сил і фінансових можливостей, щоб допомогти комусь, хто опинився в біді, але разом ми абсолютно точно здатні змінити світ на краще.

Який внесок у спільну справу можете зробити ви?

Є кілька рішень, що не вимагатимуть великих зусиль, проте без усілякого сумніву змусять вас посміхнутися і зроблять когось трішки щасливішими.

1. Стати донором. Згідно із законом України, здати кров для переливання може будь-який повнолітній громадянин, хороше здоров’я якого підтверджують результати медичного обстеження. Центри з найбільшою кількістю реципієнтів: Київський міський центр крові, «ОХМАТДИТ», Національний інститут раку.

2. Віддати непотрібні речі. Не поспішайте викидати те, що більше не будете носити: одяг, який вам набрид, комусь принесе радість, зігріє, а може, навіть врятує життя. Те саме стосується іграшок, книг, платівок, постільної білизни і предметів інтер’єру – інакше кажучи, усього, що здатне забезпечити затишок. Ваші речі прийме організація Червоний Хрест, столичний Банк Одягу, Міжнародний благодійний фонд Хороших Справ.

3. Записатися у волонтери. Наприклад, спробуйте допомагати будинку для людей похилого віку. Дві години, проведені за бесідою або грою в лото, не вплинуть суттєво на ваш щільний графік, зате стануть справжньою подією в житті чиїхось бабусі чи дідуся.

4. Нагодувати голодного. Купіть у вуличного продавця їжу і пригостіть бездомного. Він буде вдячний!

5. Врятувати тварину. Забрати улюбленця з притулку може не кожен. А ось допомогти тварині, яка потребує турботи і ласки, – з легкістю! Так, підпириємсто для безпритульних тварин (КП «Спецсервіс-Кременчук») пропонує взяти собачку або котика під свою опіку. Чотирилапий друг може залишатися і в притулку, але ви зможете забезпечувати його усім необхідним, а також відвідувати й забирати на прогулянку в будь-який час.

За матеріалами: https://www.stb.ua/ua/2018/12/09/den-blagotvoritelnosti-v-ukraine-vse-o-prazdnike/

 

Переглядів: 123 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0