Перші сходинки...

Головна » 2019 » Квітень » 4 » До уваги батьків!
02:39
До уваги батьків!

4 квітня - Міжнародний день інтернету

Проблема безпеки дітей в мережі Інтернет вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро.

Діти в Інтернеті

Безпека дітей в Інтернеті

Як забезпечити безпеку дітей в мережі Інтернет?

Декілька рекомендацій, які слід взяти до уваги:

  • розміщуйте комп’ютери з Internet-з’єднанням поза межами кімнати вашої дитини;
  • поговоріть зі своїми дітьми про друзів, з яким вони спілкуються в он-лайні, довідайтесь як вони проводять дозвілля і чим захоплюються;
  • цікавтесь які веб сайти вони відвідують та з ким розмовляють;
  • вивчіть програми, які фільтрують отримання інформації з мережі Інтернет, наприклад, Батьківський контроль в Windows;
  • наполягайте на тому, щоб ваші діти ніколи не погоджувалися зустрічатися зі своїм оn-лайновим другом без Вашого відома;
  • навчіть своїх дітей ніколи не надавати особисту інформацію про себе та свою родину електронною поштою та в різних реєстраційних формах, які пропонуються власниками сайтів;
  • контролюйте інформацію, яку завантажує дитина (фільми, музику, ігри, тощо);
  • цікавтесь чи не відвідують діти сайти з агресивним змістом;
  • навчіть своїх дітей відповідальному та етичному поводженню в он-лайні. Вони не повинні використовувати Інтернет мережу для розповсюдження пліток, погроз іншим та хуліганських дій;
  • переконайтеся, що діти консультуються з Вами, щодо будь-яких фінансових операції, здійснюючи замовлення, купівлю або продаж через Інтернет мережу;
  • інформуйте дітей стосовно потенційного ризику під час їх участі у будь-яких іграх та розвагах;
  • розмовляйте як з рівним партнером, демонструючи свою турботу про суспільну мораль.

Шановні батьки!

Використовуючи ці рекомендації, Ви маєте нагоду максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі Інтернет. Але пам’ятайте, Інтернет, це не тільки осередок розпусти та жорстокості, але й найбагатша в світі бібліотека знань, розваг, спілкування та інших корисних речей. Ви повинні навчити свою дитину правильно користуватися цим невичерпним джерелом інформації.

Та найголовніше, дитина повинна розуміти, що Ви не позбавляєте її вільного доступу до комп’ютера, а, насамперед, оберігаєте. Дитина повинна Вам довіряти.

 
До вашої уваги:

У посібнику розкрито можливості сучасних інформаційних технологій – інтернету, мобільного зв’язку та висвітлено способи безпечної поведінки дитини у віртульному просторі, що убезпечать від негативного вплива на її психічне і фізичне здоров’я.

Тенета, в які потрапляють наші діти, називаються «соціальні мережі»

Кіднепінг і маніяки усього лише ймовірна верхівка айсберга. Інший потенційний ризик надто активної поведінки в соціальних мережах педіатри вже називають «Facebook-депресією». Коли підлітки 11-15 років проводять майже весь час у соціальних мережах, у них виникають ознаки класичної депресії, змінюється режим харчування і сну, виникають різкі перепади настрою.

10 речей, яких ви можете навчити своїх дітей, щоб підвищити їхню безпеку у Web

Internet може бути прекрасним місцем для навчання дітей, їхніх розваг, спілкування зі шкільними друзями або просто місцем, де вони можуть розслабитися чи досліджувати щось. Але так само, як і в реальному світі, Всесвітня павутина може бути небезпечною для дітей. Перш ніж ви дозволите своїй дитині виходити в онлайн без вашого нагляду, переконайтеся, що ви встановили набір правил, дотримуватися яких ви усі погоджуєтесь.

«Полювання» на жорстокість

Часто трапляється так, що коли працівники міліції фіксують правопорушення серед молоді (особливо це стосується фізичного або морального насильства), діти пояснюють це тим, що «по телевізору, в кіно, іграх таке показують», а вони просто відтворюють побачене. Втім, недалекоглядність будь-якої несформованої особистості може призвести щонайменше до сплати штрафу батьками, гірше – до порушення кримінальної справи, скалічення чи… загибелі дитини.

Кібер-булінг: як батьки можуть допомогти дитині

Поради батьками від лікаря-психотерапевта у випадках кібер-булінгу

 

Кодекс щодо захисту дітей від жорстокого поводження в мережі Інтернет та на Інтернет-ресурсах

Кодекс - документ, що визначає політику компаній, що працюють у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, як і підписали Кодекс, щодо попередження та боротьби (протидії) з усіма видами насильства, експлуатацією та жорстоким поводженням з дітьми в мережі Інтернет.

Батьківський контроль в онлайн

Огляд технічних засобів для батьківського контролю Інтернет-контентом аби зменшити кількість онлайн-загроз для дітей

Дитячі фото в соцмережах: мило чи небезпечно?

Здається, що хвалитися фото зі своїми дітьми у соцмережах – так природно. Однак усе частіше лунає меседж, що це погана практика – мовляв, і некоректно без дозволу дитини, й небезпечно. То чи справді начебто безневинне фото дитини в соцмережах може призвести до проблем?

Діти в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі

Посібник для батьків та педагогів покликаний убезпечити дітей від негативного впливу інформаційних технологій

Безпечне користування сучасними інформаційно-комунікативними технологіями

Методичні рекомендації для фахівців та батьків щодо формування культури користування інформаційними засобами зв’язку серед учнів, студентів та їх батьків

Переглядів: 216 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar