Перші сходинки...

Головна » 2018 » Серпень » 7 » Це цікаво! До уваги громадськості!
08:51
Це цікаво! До уваги громадськості!

‎... мова йде про світогляд людини.

Людина справа символізує неосвічену особистість, а тому бідну матеріально та з обмеженим світоглядом. Всі спроби досягти результату в житті такої людини впираються в глуху стіну.

Людина, яка стоїть лише на книгах, символізує розумну і начитану людину, але ту, яка не зуміла застосувати свої знання в житті. Здобувала знання заради знань. Тому така людина не має матеріальних статків, а світ може пізнати частково - лише через призму прочитаних книг (трохи бачить світ за вікном) .

Людина, яка стоїть на купі грошей, то людина багата матеріально, але бідна духовно. Світ (метафора - вікно) для неї так само закритий, як для бідної і неосвіченої людини. Багатії часто вважають себе "вищими" над іншими людьми (тому ця людина зображена найвище), а також "хазяями природи" (людина зображена вище вікна). Вони досить обмежені, бо не мають часу розвиватися духовно і займатися самоосвітою, адже "гроші роблять гроші". Та не все в житті можна купити, тому насправді світ для них закритий - стіна перед очима.

А от людина, та, що стоїть на грошах і книгах, бачить краєвид за вікном повністю. Це означає, здобувай освіту та ґрунтовні знання, зумій їх реалізувати на практиці, а відповідно зможеш забезпечити себе матеріально. А багатий духовний світ не дозволить владі грошей взяти верх над найкращими людськими чеснотами. Тільки для такої людини, освіченої та високо моральної особистості, світ відкриється повністю!

Переглядів: 305 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar