Перші сходинки...

Головна » 2018 » Липень » 13 » До уваги учнів і батьків!
20:41
До уваги учнів і батьків!

Доброго дня мої любі дітки і шановні батьки!

Як проводите літо? я вже за вами всіма скучила!

Обов'язково готуйте фотозвіт про те, як ви проводите літні канікули!

при зустрічі я теж вам розповім куди я подорожувала влітку...

Читаєте? ;-)

Кожний із дітей, хто щось прочитав, чи батьків, чия дитина щось прочитала і їй це сподобалось, пишуть під цим постом в коментарях назву прочитаної книги зі своїм суб'єктивним рейтингом

(сподобалось – не сподобалось)

Так ми спробуємо створити «дитячий» природний рейтинг книг, що різноманітні й цікаві для дітей. Саме той дитячий рейтинг і список, що нам і потрібен. То ж, спробуємо його створити?!?

Шановні батьки! Наші діти будуть читати із зацікавленням!

Немає насолоди книгою – немає читання, немає читача. Байдуже перегортання сторінок, холодне спостереження за тим, що відбувається в книзі – це не читання.

Милування мистецтвом письменника, смакування слова і поєднань слів, захват з приводу вдалого виразу, подив перед майстерністю зображення і опису, хвилювання, викликане глибиною думки, – ось читання.

(С. Соловейчик)

Необхідно, щоб дитина повсякчас бачила свої досягнення. Необхідно завести зошит - Читацький щоденник, куди записувати автора, назву і враження від прочитаного, систематично проводити вимірювання швидкості читання і записувати в "Таблицю досягнутих результатів" або вести "Читацький екран досягнень" ("Швидкочитайлик") (можна змагаючись з батьками, тільки, шановні батьки, іноді давайте все ж таки час дитині прочитати більше, не зупиняйте, коли сплине хвилина ;-) і дайте дитині перемогти!) .

Дитина повинна бачити свої досягнення! Пам'ятайте, що вміння читати швидко - це не самоціль, це життєва необхідність, без якої дитині буде дуже важко вчитися далі і досягати якихось успіхів, як у навчанні, так і в спілкуванні. Діти, які багато читають, швидше засвоюють матеріал, проявляють готовність до творчості та самовираження. Успіх породжує радість, впевненість у собі, стимулює лідерські здібності. І головне: не скупіться на добрі слова для своєї дитини! Весь час при читанні підтримуйте її!

Переглядів: 238 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Darya-Chaidak • 21:01, 13.07.2018
Поїсти люблять всі. Цей священний ритуал ми проводимо щодня. Їжа добралась і до казок.
Сторінки цієї книжки, якщо гарно принюхатись, пахнуть борщем, варениками, голубцями, млинцями і іншими смаколиками.
"... млинчики з медом, оладки зі сметаною, млинці гречані і пшоняні, сирники...", а вареники тут і "з м’ясом, печінкою, з маком, капустою, картоплею, квасолею, вишнями, яблуками, полуницями, сушеними, сливами, з солоною бринзою, чорницями, суницями, малиною, ожиною, білими грибами...".
Що з'явилися слинки у роті? Беріть книжку Зірки Мензатюк "Зварю тобі борщику" і ласуйте! ;-)
avatar