Перші сходинки...

Головна » 2020 » Травень » 8 » Пам'ятаймо!
07:23
Пам'ятаймо!

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ//8 ТРАВНЯ

Червоний мак: що він символізує і чому саме мак є символом жертв війни в Україні

Дорогі діти і батьки!

Давайте згадаємо в цей день ветеранів війни - дідів, прадідів, сусідів-ветеранів, які віддавали своє життя, сили і здоров'я під час Другої світової війни за мир у всьому світі!

Моя бабуся має медаль "Ветеран праці" за довголітню і сумлінну працю, посвідчення "Учасника війни". Під час Другої світової війни, бувши ще малою дівчинкою, допомагала дорослим, виконуючи іноді зовсім недитячу роботу. Діти війни - загартовані, стійкі, витривалі. Але плинуть роки, і настає час, коли вони все одно покидають нас... Так 1 січня 2020 року пішла від нас моя бабуся, мама мого тата - Ніна Петрівна Чайдак. Добра світла пам'ять про неї назавжди залишиться у наших серцях! Ніні Петрівні Чайдак наступного року виповнилося б 90 років, але... на жаль...

Вітаю свою другу бабусю Ніну Іванівну Алєксєєнко (Шаповал), яка бачила війну, бачила фашистів, бачила розстріляних ними своїх сусідів... Бачила, як "земля дихала"...  допомагала відкопувати з-під землі  поранених, і, бувши десятилітньою дівчинкою,  "лікувала їх": кормила, поїла "з ложечки" - повертала їх до життя; з іншими дітьми влаштовували концерти для ранених бійців, щоб підтримати їхній бойовий дух... "Були серед нападників і Люди", - згадує бабуся, - "які пригощали малих цукром або шоколадом, давали хліб..."  Я знаю, як ти зараз мрієш про мир у всьому світі, ти бачила війну, і не хотіла би, щоби ми бачили таке, як ти пережила в дитинстві і своїй юності... Міцного здоров'я Тобі, моя дорогенька, і довгих років життя! Все буде добре! Треба вірити у Перемогу!!!

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ//9 ТРАВНЯ

Вітання з 9 травня! З Днем Перемоги!

 

Переглядів: 362 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0