Перші сходинки...

Головна » 2019 » Листопад » 29 » Сьогодні Всесвітній день інформації!
06:04
Сьогодні Всесвітній день інформації!
Інформація для людини, це всілякі сигнали і відомості які передаються між людьми усно, жестикулярно або письмово, а також цілий ряд інших способів, спрямованих на передачу і сприйняття деяких даних усіма нашими органами чуття, які потенційно могли б бути відповідно оброблені і виведені на рівень нашої свідомості. У всі часи інформація займала в житті людини одну з найважливіших позицій. Інформаційна сфера існування людей піддавалася і піддається всіляким рухам, так званим «інформаційним вибухам» і навпаки обмеженням, відомим як «інформаційний голод», і так само ряду змін.

Проблеми впливу засобів масової інформації на дітей і підлітків

Звичайно ж, ще не існує стійких універсальних рішень, однак в умовах глобалізації всіх міжнародних процесів, практика показує, що мудре, максимально зважене ставлення, колегіальність та відповідальність у розробці інформаційних технологій, висока моральність і шанування духовного світогляду людини позитивно сприяє поширенню необхідної і нової інформації, зміцнюючи спокій і поінформованість нашого суспільства, сприяє сучасній динаміці прогресу і розвитку всього світового спів товариства.

 
30 листопада, починаючи з 1988 року, відзначається Міжнародний день захисту інформації. Цей рік не випадково став родоначальником свята, саме в цей рік була зафіксована перша масова епідемія хробака, що одержав назву за ім’ям свого творця - Морріса. Саме тоді фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки.У 1988 році американська асоціація комп’ютерного обладнання оголосила 30 листопада міжнародним Днем захисту інформації (Computer Security Day).Таким чином Асоціація хотіла нагадати всім про необхідність захисту комп’ютерної інформації та звернути увагу виробників і користувачів устаткування і програмних засобів на проблему безпеки.З тих пір в цей день з ініціативи Асоціації комп’ютерного обладнання проводяться міжнародні конференції щодо захисту інформації, які супроводжуються масою цікавих заходів.
За матеріалами https://www.dilovamova.com/

Мультиплікаційний ролик для домашніх користувачів про правила з Інтернет-безпеки.

Як захистити себе, сім'ю, приватну інформацію та комп'ютер.

Як захистити особисті дані в інтернеті: 10 корисних підказок

 

Шановні батьки!

До Вашої уваги навчальний посібник для батьків: «Клан Клік-Клац. Виховання дітей у цифрову еру».

Цю міні-книжечку про основні виклики «цифрового батьківства» розробили кілька років тому у Сингапурі, з ініціативи тамтешньої Ради з питань ЗМІ. У посібнику піднімаються важливі питання: Коли дозволяти дітям користуватися Інтернетом та мобільними пристроями? Які обмеження доцільно встановлювати? Як оберігати школярів від небажаного онлайн-контенту? Як діяти, якщо дитина потрапила у небезпечну або неприємну ситуацію у мережі? Як балансувати між дисципліною та довірливими, відвертими стосунками з власними дітьми? Як зробити так, щоб дитина змогла якнайповніше користуватися можливостями сучасного світу та, водночас, не узалежнилася від пристроїв та ґаджетів? Як уникнути ігрової залежності? Як дати раду кібербулінгу?

За матеріалами https://edpro.ua/blog/informacijna-bezpeka

 

Переглядів: 169 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0