Перші сходинки...

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Усім гарних вихідних!
21:42
Усім гарних вихідних!

Кухня — справжній клондайк для батьків і педагогів, адже там стільки цікавого й дивовижного! Спільна діяльність на кухні створює унікальні можливості для розвитку дітей. Тому пропоную всім, хто у суботу й неділю залишається вдома разом зі своїми дітьми, здійснити смачну мандрівку.

Разом готуємо їжу, накриваємо на стіл, прибираємо — і водночас вивчаємо математику, ознайомлюємося з рослинами, розвиваємо мовлення, а ще співаємо, прикрашаємо їжу, засвоюємо правила етикету. І знання здобуваються невимушено, весело і захопливо.

Хазяйнуйте на кухні та навчайтеся разом із Джмеликом та його командою, читаючи журнал “Джміль” №2, 2017 р.

 

 

Переглядів: 402 | Додав: Darya-Chaidak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
avatar
0
1 Darya-Chaidak • 14:02, 19.02.2017
Любі мої дітки! Як Ви провели вихідні, чому навчилися на кухні зі своїми рідними можете прозвітуватися в коментарях під цим постом
avatar
0
2 Darya-Chaidak • 19:47, 19.02.2017
Шановні батьки!
Запрошую Вас і Ваших діточок до уроків "кулінАрії"!
За тему розмови на кухні мають правити продукти харчування, приладдя та столові прибори.

Описуючи той чи інший продукт, пригадайте іменник та прикметник, використовуйте наступні питання:

· що? огірок - який? зелений, довгий,хрумкий;
· що? яблуко - яке? кругле, солодке, запашне;
· що? картоплина - яка? велика, кругла.
Заохочуйте дитину до обговорення того, який на вигляд кожний продукт, з якою геометричною фігурою подібний, який його смак і запах, а також тих відчуттів, що пов’язані з ним. Пропонуйте скуштувати різні продукти –
сирі чи варені (тушковані, смажені).

Наголошуйте на математичних термінах:
візьми половинку абрикоса,
поглянь,
 у вишні одна кісточка, а у яблука багато зерняток;
ця цибулина велика ,а ти візьми маленьку.
Можна проводити з дитиною різні експерименти, зокрема визначити:
· які продукти хмурять, коли ми їх їмо? (Яблуко, огірок.)
· які продукти ніби тануть у роті?(Кавун, диня.)
· які тануть? (Шоколад, морозиво.)
А можна запропонувати:
· знайти подібність та відмінність між різними продуктами;
· з’ясувати, чи відрізняються за формою морквина та картоплина;
· порівняти, чи схожі за формою цибулина й буряк;
· визначити, на яку геометричну фігуру(круг, прямокутник, квадрат, трикутник) схожі певні овочі, фрукти.
· яких геометричних фігур більше на столі під час вечері?
Привчайте бачити в предметах геометричні тіла (конус, шар, циліндр, куб)

Залучайте дітей до групування продуктів:
· овочі - для супу, борщу, інших страв;
· фрукти та ягоди - для компоту, киселю,різноманітних десертів.
Тут же вивчіть й апробуйте рецепт якоїсь страви.

У кулінарній діяльності дитина непомітно засвоює відношення числа та цифри, збереження кількості величини, частини мови, найпростіші алгоритми (послідовність дій).
А ще - «кулінарні» уроки збагачують зміст спілкування у сім’ї, сприяють творчій взаємодії поколінь.
avatar
avatar
avatar